DARI IBU UNTUK PEMINAT BLOG

Monday, May 4, 2009

Tips:- Petua Mencuci Blander ('',)

Apa khabar teman semua? Mudah-mudahan semuanya sihat kan ... bagi ibu buat masa ini terlalu banyak perkara yang hendak diuruskan. Maaflah kalau ada kekawan ibu yang tag kat ibu tapi ibu tak dapat nak penuhi permintaan kalian. Walau bagaimana pun untuk menenangkan fikiran, sempat juga ibu paparkan e-mail yang ibu dapat dan masih ada dalam simpan untuk kita amati bersama.

PETUA MENCUCI BLENDER

1-Masukkan sedikit air dan sedikit bahan pencuci ke dalam blender/mixer;
2-Ambil kulit telur dan masukkan sekali ke dalam blender/mixer tersebut;
3-"ON" kan blender/mixer anda tu sehingga beberapa ketika.

Lihatlah hasilnya. Kulit telur yang anda masukkan ke dalam blender/mixer tersebut akan hancur setelah anda "ON" blender/mixer tersebut. Kulit telur yang telah hancur itu sebenarnya berperanan sebagai "pemberus" bagi mencuci blender anda.

Selain blender/mixer, petua ini juga boleh digunakan untuk membasuh bekas minuman/botol air/kole air yang sukar untuk dibasuh.

Caranya ialah:

1-Masukkan sedikit air dan sedikit bahan pencuci ke dalam bekas minuman/kole air;
2-Masukkan kulit telur yang telah dihancurkan;
3-Goncangkan bekas minuman/botol air/kole air sehingga kotoran hilang.
Mudahkan petua ini? Cubalah! Kemudian, ajarkanlah petua yang hebat ini kepada ibu atau makcik anda nanti.Nescaya pasti ibu dan makcik anda akan berterima kasih kepada anda.

Jadi, setelah anda baca dan faham, kemudian terus praktik. Seterusnya, sebarkan-sebarkanlah ilmu yang anda amalkan itu kepada orang lain.

0 ulasan: